Середа, 16.01.2019, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Торчинський професійний ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 22 » Тиждень професії «Кухар»
14:40
Тиждень професії «Кухар»

Тиждень професії «Кухар»

«Знати про їжу людина
повинна не менше, ніж
про математику або
про свою рідну мову»
Гордон Джеймс Рамзі

З 17 по 21 грудня в Торчинському професійному ліцеї проходив методичний тиждень з професії «Кухар».

В ньому були задіяні всі навчальні групи, які обрали таку чудову і дуже потрібну професію. Щоб розвивати любов до обраної професії, прививати учням знання і вміння, показувати практичну сторону роботи кухаря в сучасних умовах виробництва.

Всі майстри виробничого навчання та викладачі професійної – теоретичної підготовки доклали максимум зусиль у проведені методичного тижня з професії, де кожен день був насичений різноманітними і цікавими заходами: презентація стінгазети «Фотоколаж» за участі усіх навчальних груп кухарів.

З метою профорієнтаційної роботи, майстри в\н відвідали учнів ЗОШ І-ІІ ст. с.Буяни Луцького району. Школярів ознайомили з професіями, за якими навчають майбутніх фахівців у ліцеї та детально розповіли про професію «Кухар».

Школярі завзято приймали участь у майстер-класі з «Карвінгу», який провели майстри в/н Л.Л. Приймак, Н.В. Близнюк та викладач спецдисциплін І.Г.Зотова та учні групи № 5. Кожен зміг переконатися, що так звана «різьба по овочах та фруктах» - це справжнє мистецтво, цікаве та захоплююче, яким ще й можна поласувати.

У вівторок було проведено виставку-продаж хлібобулочних виробів під керівництвом майстра в/н І.Ю.Павлюк та учнів групи №13. Ароматна випічка від юних кулінарів принесла задоволення всім, хто її скуштував.

У рамках тижня викладач спецдисциплін І.Г.Зотова провела відкритий урок з предмету «Технологія приготування їжі» на тему: «Приготування пельменів та равіолі різної форми і начинками» з учнями групи №13.

Метою уроку було ознайомити учнів з технологією приготування пельменів різної форми та равіолі з начинками.

У день Святого Миколая учні групи №8 під керівництвом майстра в\н Н.В.Близнюк провели захід на тему: «Миколай, Миколай наш ліцей не минай». На свято були запрошені діти-сироти, діти-інваліди, та діти, батьки яких є учасниками АТО.

Під керівництвом викладачів спецдисциплін Н.П.Вознюк та І.Г.Зотової учні групи №5 закінчили роботу над проектом: «Різдво: звичаї та традиції».

В кабінеті «Устаткування ПГХ» була проведена презентація святкових столів регіонів України (центр, схід, захід) на яких було представлено страви, кожна з яких має символічне значення.

У рамках проекту учні успішно досягли своєї мети. По закінченню проекту був також проведений майстер-клас по приготуванню куті, після чого усі запрошені її смакували.

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії, на якому голова методичної комісії Л.Л.Приймак підвела підсумки проведених заходів та відзначила високий професійний рівень майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін.

Загалом тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої. І не дивно, бо їжа, за умови майстерного приготування, приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття.

Голова методичної комісії Л.Л.Приймак

Переглядів: 37 | Додав: QWERTY-ADMIN
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2019
Створити безкоштовний сайт на uCoz